Novitet u ponudi
0

Turneja Mercedes-Benz A-Klasa Limuzina u Bosni i Hercegovini

Klix.ba
Popularna Mercedes-Benz A-Klasa je po prvi put dobila svoju limuzinsku verziju. Iz Mercedes-Benza pozivaju da budete među prvima koji će upoznati i testirati ovu kompaktnu, sportsku limuzinu u Bosni i Hercegovini.

Turneja A-Klase startovala je u Živinicama, 7. oktobra 2019. godine. Ovlašteni Mercedes-Benz partner Star Centar d.o.o. je otvorio vrata svog salona svim zainteresovanima da testiraju najmanju limuzinu iz Mercedes-Benz portfolija.

Nakon toga A-Klasa Limuzina seli se 8.oktobra u Sarajevo gdje će STARline d.o.o. svojim gostima predstaviti ovaj model, uz mogućnost probne vožnje i iskustva iz prve ruke.

Mostar dočekuje karavan A-Klase Limuzine već u srijedu, 9. oktobra u salonu ovlaštenog Mercedes-Benz partnera Auto Lijanovići d.o.o.

Banjalučka publika će imati priliku da se upozna sa novom limuzinom iz brenda Mecedes-Benz u četvrtak, 10. oktobra kada je planiran dan otvorenih vrata u Auto kući Jajčević d.o.o.

Predstavljena javnosti na ovim prostorima prvi put na Međunarodnom salonu automobila u Beogradu marta 2019. godine, A-Klasa Limuzina nalazi se u samom vrhu kompaktnog segmenta kad je u pitanju prostor za glavu u zadnjem dijelu, dok široki otvor prtljažnika omogućava praktičan i lagan utovar i istovar čak i većeg prtljaga. Model limuzine posjeduje i sve poznate vrline A-Klase. Tu spadaju moderni, efikasni motori, visok nivo sigurnosti zahvaljujući vrhunskim sistemima asistencije u vožnji, kao i intuitivni i pametni infotaiment sistem MBUX (Mercedes-Benz User Experience). Pored toga, nova A-Klasa Limuzina ima najniži aerodinamični otpor čime brani svjetski rekord modela CLA Coupe. Dobra aerodinamika presudni je faktor i za niske vrijednosti potrošnje goriva.

A-Klasa Limuzina se tako ističe kao odličan izbor za sve koji traže kompaktnu, sportsku limuzinu, sa odvojenim prtljažnikom. Ona ujedno predstavlja ulazni model u svijet Mercede-Benz premijum limuzina. Zajedno sa modelima C-Klase, E-Klase i S-Klase, Mercedes-Benz danas posjeduje najkompletniju ponudu premijum limuzina.