Mala serija
5

Toyota Yaris GRMN: Samo 400 primjeraka

Klix.ba
Toyota će s proizvodnjom najsnažnijeg Yarisa do sada krenuti u avgustu, a planirana ukupna produkcija iznosi samo 400 primjeraka i svi će se ponuditi na evropskim tržištima.

Paralelno s uspješnim povratkom na WRC scenu Toyota je u saradnji s kućnim timom Gazoo Racing pripremila najsnažnije izdanje Yarisa do sada koji će se uhvatiti u koštac sa sportskim verzijama automobila B segmenta kao što su Renault Clio RS, Polo GTI, Peugeot 208 GTI, Ford Fiesta ST...

Iza akronima GRMN krije se puni naziv brojčano ograničene serije "Gazoo Racing Masters of Nurburgring", a sve zajedno krije posljednje izdanje modela Yaris koji pokreće 1,8-litarski četverocilindarski motor koji uz asistenciju mehaničkog kompresora nudi 207 KS i najbolje ubrzanje od 0 do 100 km/h u sportskom B segmentu koje još uvijek nije objavljeno.

Toyota će evropskim kupcima ponuditi samo 400 primjeraka, a 100 primjeraka namijenjeno je tržištu Velike Britanije, što znači da "ljuti" Yaris GRMN spada u kategoriju ekskluzivnih automobila.

S početnom cijenom koja će iznositi nešto više od 31.000 eura kupci GRMN-a, pored motora i posebno razvijenog ručnog 6-stepenog mjenjača, mogu računati na beskompromisno krutu trovratnu karoseriju, sportska sjedišta, sportski ovjes i unikatne 17-inčne BBS felge na kojima su gume visokih performansi. Tu su i aplikacije na karoseriji u bojama Gazoo Racinga.