Noviteti
1

Toyota pripremila sportsko izdanje Yarisa

Klix.ba
Nakon povratka na svjetsku rally scenu Toyota će na predstojećem Sajmu automobila u Ženevi predstaviti sportski Yaris koji će biti direktan konkurent automobilima kao što su Ford Fiesta ST, Peugeot 208 GTI, Clio RS i drugi.

U Toyoti su potvrdili da se vraćaju u svijet sportskih automobila koji su zasnovani na automobilima B segmenta, a sportski Yaris publici će se premijerno predstaviti na Sajmu automobila u Ženevi koji svoja vrata otvara 9. marta.

Inspirisan rally verzijom (integralni pogon i više od 380 KS) kojom će se tvornički tim Toyote ove godine takmičiti u WRC-u, Yaris (Gazoo ili GTi, još nije odlučeno) će se nuditi isključivo u verziji s 3 vrata i pokretat će ga 1,6-litarski turbo-benzinski motor sa više od 210 konjskih snaga. Prijenos snage na prednju osovinu trebao bi se vršiti preko ručnog 6-stepenog mjenjača.

Na Toyotinim renderima može se vidjeti kako će izgledati najsnažniji Yaris koji u Ženevu stiže u redizajniranom izdanju, a pretpostavlja se da će naljepnice na karoseriji u bojama Toyotinog trkaćeg tima biti opciona oprema.