Odavno rasprodano
23

Svoj raskošan potencijal Aston Martin Valkyrie pokazao je na stazi Silverstone

E. L.
Sretnici pored poznate britanske kružne staze imali su mogućnost da vide i čuju kako ide i zvuči Aston Martinov dugo čekani nasljednik modela Vulcan.

Aston Martin je izgled svog najnovijeg hibridnog čudovišta prvi put pokazao prije dvije godine, a tada je bilo mnogo onih koji su mislili da će rani koncept Aston Martina (u čijem je nastanku učestvovao i F1 tim Red Bull Racing) na kraju ostati samo koncept.

Dvije godine poslije Aston Martin je Valkyrie u pretprodukcijskom izdanju predstavio "uživo" na stazi Silverstone, a svjedoci kažu da nasljednik ultrasportskog modela Vulcan ide i zvuči onako kako se i očekuje od automobila čiji se centralno postavljen atmosferski V12 motor (Cosworth) "vrti" do 11.000 obr/min i u kombinaciji s elektromotorima razvija 1.176 KS.

Projekt Aston Martina i Red Bull Racinga bit će najbrži automobil koji će se moći koristiti i na javnim cestama. Planirana produkcija iznosi samo 150 primjeraka i svi su već odavno rasprodani, a u Aston Martinu kažu da su mogli rasprodati i šest puta više primjeraka bez obzira na to što za Valkyrie treba izdvojiti 3,2 miliona dolara.