Suzuki predstavio redizajniranu Vitaru, početak prodaje u septembru

Klix.ba
31.7.2018. u 20:11
0
8
Suzuki predstavio redizajniranu Vitaru, početak prodaje u septembru
0
1/4
2/4
3/4
4/4
Jedan od najpopularnijih modela iz ponude Suzukija koji se prodaje u više od 190 zemalja svijeta dobio je svoje osvježeno izdanje koje uključuje redizajnirane karoserijske detalje, manje izmjene u unutrašnjosti i nove motore.
S redizajniranim izdanjem modela s kojim Suzuki posljednjih godina bilježi dobre prodajne rezultate kupci mogu očekivati manje promjene na karoseriji koja je sada upotpunjena LED zadnjim svjetlima, drugačijom maskom motora i novodizajniranim felgama. Tu su i dvije nove boje karoserije.

Izmjene u putničkoj kabini uključuju nove i bolje materijale za oblaganje, a analogna kontrolna tabla upotpunjena je informacionim displejom u boji.

Glavna promjena odnosi se na prostor ispod prednjeg poklopca, jer je Suzuki uz obnovljenu Vitaru ponudio dva nova turbobenzinska motora koji će zamijeniti dosadašnji 1,6-litarski motor. Manji turbobenzinac raspolaže sa 111 konjskih snaga, a veća 1,4-litarska opcija istiskuje 140 konjskih snaga i 220 Nm najvećeg obrtnog momenta.

Prijenos snage preko obje osovine uz manji motor opciono će se ponuditi s boljim od dva paketa opreme, a snaga motora na obje osovine distribuira se posredstvom ručnog mjenjača. U Suzukiju su se također potrudili da uz redizajniranu Vitaru ponude mnogo sistema za asistenciju i pomoć vozaču, a prvi primjerci do kupaca bi trebali stići u septembru.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (8)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: