Perfektan podsjetnik
2

Superformance predstavio savršeno modificiran Ford GT40

Klix.ba
Future GT Forty je posljednji projekt kalifornijske manufakture Superformance koja je poznata po vrhunskim reprodukcijama, restauracijama i modifikacijama pojedinih sportskih automobila iz šezdesetih godina.

Jedan od najzanimljivijih automobila koji su predstavljeni na Sajmu automobila u Las Vegasu bez sumnje je Future GT Forty iza kojeg stoji poznata kalifornijska manufaktura Superformance u kojoj nema kompromisa kada se radi o ponovnom rađanju nekih od najboljih sportskih automobila iz šezdesetih godina prošlog stoljeća.

Perfektno modificirano izdanje legendarnog modela GT40 kojim je Ford šezdesetih godina prekinuo višegodišnju dominaciju Ferrarija na trci 24 sata Le Mansa, pored bezvremenske ljepote, ispod niske karoserije krije najmodernija tehnička rješenja.

Ukrašen "ratnim bojama" Fordovih trkaćih automobila GT klase koji su se nakon pola stoljeća pauze trijumfalno vratili u Le Mans, Future GT Forty pokreće centralno smješten 3,5-litarski V6 motor "posuđen" iz aktuelnog Forda GT koji uz asistenciju dva Honeywell Garrett turbopunjača i Magnaflow izduvni sistem na zadnju osovinu šalje 657 konjskih snaga.

Future GT Forty također je opremljen adaptivnim zračnim ovjesom i ojačanim felgama HRE s centralnim pričvršćivanjem na kojima su gume Michelin Pilot Sport Cup 2. Kućišta prednjih i zadnjih svjetala ugostila su modernu LED tehnologiju, a karbon je svoje mjesto pronašao na velikom fiksnom zadnjem spojleru i usmjerivačima zraka na prednjim blatobranima.

Superformance model Future GT Forty već nudi zainteresovanim kupcima, a cijena automobila nije objavljena.