Noviteti
0

Stižu novi Clio i Twingo

Sarajevo-X
Novi Twingo, tek u 2007.
Novi Twingo, tek u 2007.
Uskoro stižu nasljednici ova dva uspješna modela, a oba će biti igrađeni na zajedničkoj platformi koju kako je poznato već koristi Nissan za svoju Micru.

Iako i Clio i Twingo još uvijek djeluju poprilično atraktivno I svježe, ne treba zaboraviti da se Twingo uz blaža dotjerivanja prodaje u ovakvom izdanju još od 1993. godine.

Renault u planu ima da oba buduća modela budu međusobno tehnički standardizovana što do sada nije bio slučaj.

Novi Renault Clio
Uprkos tome raznovrsnost ponude će znatno porasti. Sigurno se zna da će na tržištu osvanuti i mini MPV, trenutno pod kodnom oznakom J77, a koji će biti direktan suparnik Opelovoj Merivi i Fiatovoj Ideji te će se po dužini od 3.80 metara smjestiti tačno između njih. Zahvaljujući konceptu Modus, koji je prikazan na Geneva Motor Showu, jasno je šta možemo očekivati na polju dizajna, pogotovo zahvaljujući najavi iz Renaulta da će izmjene biti minimalne.

Standardni nasljednik Clia sa pet odnosno troja vrata se očekuje najranije sredinom iduće godine, a karakterisati će ga sportski duh u harmoniji sa praktičnošću koja je poboljšanja zahvaljujući rastu od devet centimetara. Ipak nasljednik trenutno aktuelnog Twinga se očekuje tek početkom 2007. godine, a izmjene će također biti poprilično radikalne. Karoserija će opet biti samo sa dvoja vrata, ali će biti u velikoj mjeri povećana i to u svakom pravcu.