Nakon četiri godine
35

Stiglo je redizajnirano izdanje najmanjeg modela Range Rovera

E. L.
Osvježeni Evoque sa sobom donosi manje promjene na karoseriji, novodizajnirane točkove i redizajniranu kabinu u kojoj centralno mjesto zauzima novi 11,4-inčni display multimedijalnog sistema.

Iz JLR-a (Jaguar Land Rover) su stigle prve fotografije blago redizajniranog modela Evoque druge generacije koji je predstavljen prije četiri godine i ulaznica je u svijet Range Rovera, a s redizajnom je stigla drugačije dizajnirana maska hladnjaka između kućišta adaptivnig LED svjetala u kojima se nalazi novo grafičko rješenje. Osvježeni Evoque sa sobom donosi i novodizajnirane 21-inčne aluminijske felge, a kupcima se sada nude i tri nove boje karoserije (Tribeca plava, Corinthian bronzana i Arroios siva).

Uz minimalistički pristup prilikom dizajniranja kabine, novosti uključuju novi i blago zakrivljen 11,4-inčni display preko kojeg se upravlja multimedijalnim sistemom Pivi Pro 2, a spretno postavljen display djeluje kao da lebdi iznad centralne konzole i "krivac“ je za nedostatak nekolicine fizičkih tastera za upravljanje različitim funkcijama. Pored bežičnog spajanja s aplikacijama Apple CarPlay i Android Auto, tu je i 3D prikaz situacije oko automobila koji osiguravaju najmodernije kamere. Za kvalitet zraka u kabini brine sistem "Cabin Air Purification Plus“ za koji u JLR-u tvrde da je među najnaprednijim rješenjima današnjice.

Kupci u Evropi moći će da biraju između četiri paketa opreme (S, Dynamic SE, Dynamic HSE i Autobiography), za osnovni model treba izdvojiti 49.800 eura, a ponuda benzinskih i dizelskih motora za najmanji Range Rover počinje od 1,5-litarskog trocilindarskog turbobenzinca koji uz blagi hibridni sistem raspolaže sa 160 KS. Na vrhu ponude je PHEV (Plug-in Hybrid Electric Vehicle) model s kojim stiže 309 KS. Osnovni turbobenzinski i turbodizelski motor kombinovani su s prednjim pogonom, a uz ostatak ponude stiže pogon preko obje osovine.