Novi superautomobil
10

Stigao novi teaser za Bugatti Divo, predstavljanje 24. augusta

Klix.ba
Ostalo je još svega nekoliko dana do predstavljanja novog Bugattijevog superautomobila nazvanog Divo, a sada je objavljen još jedan teaser u nizu.

Divo baziran na Chironu će debitovati u Montereyju 24. augusta. a sudeći prema teaserima, to bi trebao biti jedan od "najekstremnijih" Bugattijevih automobila svih vremena. Kompanija je objavila niz teasera među kojima su oni koji otkrivaju Divo logo na sjedištima, OLED stražnja svjetla i komponente aerodinamike, a sada se pojavio još jedan koji pokazuje siluetu prekrivenog automobila.

Jedno je sigurno, Divo će biti snažan, brz i agilan automobil koji će stvarati mnogo downforcea, ali njegova tačna snaga još uvijek je misterija. Trebao bi ga pokretati W16 motor iz Chirona, no, nema informacija o tome da li će imati bolje performanse. Pomenuti motor u Chironu razvija 1.479 KS te mu omogućava da se od 0 do 100 km/h "ispali" za oko 2,5 sekunde.

Detalja o novom modelu još uvijek nema, ali se zna da će koštati 5 miliona eura te da će biti proizvedeno svega 40 primjeraka.