Uskoro
15

Šta je na Nürburgringu uradio Camaro ZL1 1LE?

Klix.ba
U Chevroleu su ponudili kratki videoisječak u kojem se na stazi Nürburgring Nordschleife čuje strašni V8, a uskoro će biti poznato koliko je Camaro ZL1 1LE brži od Camara ZL1, ali i nekih drugih automobila.

I dok Amerikanci još uvijek tuguju zbog loše sreće Corvette na posljednjem izdanju utrke 24 sata Le Mansa, u Chevroletu su objavili da je "najljući" Camaro ZL1 1LE odvezao svoj najbrži krug na čuvenoj njemačkoj stazi Nürburgring Nordschleife.

Poznato je da je Camaro ZL1, koji pokreće 6,2-litarski V8 motor s mehaničkim kompresorom (658 KS), stazu Nordschleife prošao za 7 minuta i 29,6 sekundi, ali s dodatnom oznakom 1LE i poboljšanjima koja uz nju stižu, Camaro je (s istim motorom) zasigurno ostvario još bolje vrijeme kruga koje će uskoro biti objavljeno.

Opremljen s opcionim paketom Extreme Track Performance (7.500 dolara), ZL1 1LE lakši je 27 kilograma, a dobio je i novi komplet podesivih amortizera i novi zadnji stabilizator.

Poboljšanoj upravljivosti u zavojima doprinosi znatno veći zadnji spojler, ali i novi komplet guma Goodyear Eagle F1 Supercar 3R koje nude bolje lateralno prijanjanje, a lakše su od standardnih 1,5 kilograma po komadu.

Vezani članci