Početak prodaje u septembru
0

Spreman novi Iveco Daily

Sarajevo-x.com
Iveco je objavio prve fotografije i neke detalje novog modela Daily, koji će biti lansiran na tržište tokom septembra ove godine. Iveco Daily je veoma popularno dostavno vozilo koje se prodaje na gotovo svim tržištima svijeta i do danas je prodano preko 2 miliona primjeraka. Novi Daily, nastao je na bogatom iskustvu, a svojim mogućnostima će proširiti ponudu u ovom segmentu.
Kao i prethodnici, novi Daily će imati bogatu ponudu različitih karoserijskih verzija, međuosovinskih rastojanja, te maksimalnu dozvoljenu masu od 2,8 do 7 tona.

Uz već provjerene pogonske agregate, koji primjenom EGR sistema zadovoljavaju Euro 5 norme, tu je i najjača verzija FPT 3.0 motora sa 205 KS i 470 Nm obrtnog momenta, koja zadovoljava i EEV norme.

Velika pažnja posvećena je sigurnosti, pa novi Daily ima četiri zračna jastuka, te čitav niz elektronskih pomagala kao što su ABS, EBD, ASR, MSR, ESP, HBA, Hill Holder, LAC, TSM, HRB, HFC, RMI i ROM.

Jednako je važna činjenica da kabina novog Daily-a nudi više komfora, dok će vozačev posao lakšim učiniti i povećana mogućnost podešavanja visine stuba upravljača kao i nagiba naslona vozačevog sjedišta.