|

FOTO
/
Sonata Hybrid na tržištu SAD-a

Sonata Hybrid na tržištu SAD-a
0
S
Sarajevo-x.com
23.2.2011. u 09:00
9
komentara
0

dijeljenja
1/7
2/7
3/7
4/7
5/7
6/7
7/7
Sa najnižom potrošnjom među sedanima srednje veličine koji se prodaju u Americi, Hyundai Sonata Hybrid se pojavila u auto-salonima u SAD-u sa preporučenom cijenom od 25,795 dolara. Zanimljivo je da se ta cijena se ne odnosi na slabije opremljen početni model.
Sonata Hybrid se uz naprednu tehnologiju ističe i bogatom opremom, a koja uključuje ESP i kontrolu proklizavanja, standardni automatski šestostepeni mjenjač, zadnja svijetla i svijetla za maglu u LED verziji, ključ sa senzorom blizine vozila i pokretanje motora pritiskom na dugme, Hyundaijev elektroluminiscentni „Supervision“ instrumentni panel, dualni automatski klima uređaj, multifunkcionalni podesivi volan sa audio komandama i tempomatom, kao i brojna druga poboljšanja eksterijera Sonate Hybrid, napravljena sa ciljem smanjenja potrošnje goriva.

Naravno, najbitnije u svemu je rekordno niska potrošnja goriva postignuta zahvaljujući inovativnoj Hybrid Blue Drive tehnologiji koja označava prvu industrijsku upotrebu litijum-polimernih baterija.

Podešen da idealno odgovara načinu korištenja vozila od strane Amerikanaca koji 57% vožnje provedu na autoputu, sistem je lakši i kompaktniji u poređenju sa nikl-metal-hidridnim baterijama koje koristi npr. Toyota Camry Hybrid i ima za 25% veći kapacitet. Uz to, sistem omogućuje kraće vožnje pri brzinama do 100 km/h samo na baterijama i nultom emisijom izduvnih gasova.

„Sonata Hybrid nudi nešto novo u segmentu sedana srednje veličine sa najnižom potrošnjom u svom segmentu od 40 mpg , izvanrednim dizajnom i nenadmašnom vrijednošću. Kao i i Sonata 2.4l sa direktnim ubrizgavanjem, te 2.0L Sonata Turbo koja je u prodaji od početka godine, Sonata Hybrid demonstrira Hyundaijevu jedinstvenu sposobnost stapanja inovativnih tehnologija i emocionalnog dizajna u proizvod koji sve više ljudi želi da posjeduje.“ - izjavio je John Krafcik, predsjednik i generalni direktor Hyundai Motor America.
Prijavi grešku


Komentari (9)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...