Noviteti
0

SMART Forfour

Klix.ba
Novi Smart za četvero-Forfour
Novi Smart za četvero-Forfour
Smart, ohrabren prodajnim rezultatima ostalih modela iz svoje ponude, od sada nam nudi novi gradski mini automobil interesantnog naziva-Forfour.

Prve slike novog Smart Forfour modela pokazuju nam da novi član porodice Smart pruža još inovativnije alternative od svojih prethodnika u segmentu malih automobila.

Kao i svi Smart modeli i novi Forfour je opremljen Tridion sigurnosnim okvirom koji je poboljšan za potrebe novog modela baš kao i upotreba kombinacije dvije boje na karoseriji koja predstavlja svojevrsni zaštitni znak marke. Ove nove ideje kao i potpuno novi model se očekuje, prema najavama, u prodaji na proljeće 2004.

Potencijalni kupci 3,75 metara dugačkog Smarta će imati na izboru tri benzinska i dva dizel motora. Interijer novog Forfoura također će nuditi inovativni prostorni koncept i tipična rješenja iz Smartovih pogona koja će po prvi put biti ponuđena u segmentu malih automobila.

Osobine Smart Forfoura su dvostruke prirode, emocionalne i funkcionalne. Ovaj peterovratni automobil posjeduje individualistički profil nudeći svojim vlasnicima užitak u vožnji sa primjesama sportskog osjećaja. Usprkos svojim kompaktnim dimenzijama našlo se prostora potpunom sigurnosnom paketu te ForFour neće na tom polju nimalo zaostajati za konkurencijom, naprotiv.

Do prvih test vožnji i utisaka ostaje nam da pretpostavljamo da su inžinjeri Smarta konstruisali zaista konkurentan gradski automobil te da mu je ime u potpunosti opravdano, Forfour-za četvero.