Novi crossover
16

Škoda za Kinu otkrila Kamiq GT

D. B.
Kompanija Škoda je pripremila još jedan model ekskluzivno za kinesko tržište, a to je Kamiq GT.

Nije prošlo mnogo vremena otkako je jedini Škodin crossover bio Yeti, koji zapravo i nije predstavljao istinski CUV nego je izgledao kao hatchback s nešto većim klirensom. Međutim, sada krajem 2019. godine kompanija iz Mlade Boleslav dodaje peti crossover u svoju ponudu, Kamiq GT isključivo za kinesko tržište koji se pridružuje Kodiaqu GT također proizvedenog za Kinu.

Kamiq GT izgleda bolje i luksuznije od standardnog Kamiqa zahvaljujući zajedničkom trudu dizajnerskog tima iz Češke i Kine. Oni su željeli coupeovsku siluetu, a iako krov nema padajuću liniju kao što bi se očekivalo od coupea, crossover ipak ima elegantniji profil

Kamiq GT je za 19 mm duži od standardnog crossovera, njegova dužina iznosi 4.409 mm, a širina i međuosovinsko rastojanje nisu promijenjeni. Promjene dizajna su vidljive na prednjoj maski, a GT verzija ima općenito više sportski izgled te će više privlačiti mlađe kupce.

Bočni profil otkriva novi set 17-inčnih naplataka od legura u dva tona, hromirane detalje duž prozora i srebrene krovne nosače, a tu su i LED stražnja svjetla koja su šira u odnosu na standardni Kamiq te imaju drugačiji potpis. Redizajnirani branik sadrži plastičnu komonentu koja djeluje kao difuzor. Lažnih izduvnih cijevi nema.

Među promjene spada i panoramski stakleni krov te metalik zlatna boja karoserije. Uz doplatu je moguće dobiti krov lakiran u kontrastnu boju.

Untrašnjost je uglavnom preuzeta od standardnog crossovera, ali postoje manje promjene kao što su detalji na armaturnoj ploči od brušenog metala, kao i GT emblem na strani suvozača. Prednja sportska sjedišta imaju bolju bočnu potporu te GT embleme.