Otkriveno ime
0

Škoda Scala je novo ime kompaktnog modela

Klix.ba
Otkriveno je novo ime nasljednika Škodinog popularnog modela Rapid, koji uz to donosi i novi pristup te stiže kao direktan rival kompaktnim modelima kao što su Golf.

Poznato je ime novog kompaktnog Škoda modela, tj. nasljednika model Rapid. Novo ime je ŠKODA SCALA. Ime potiče iz latinskog jezika gdje riječ "scala" znači stepenice i ona predstavlja, novi, veliki korak češkog proizvođača automobila u kompaktnom segmentu.

Bernhard Maier, CEO kompanije ŠKODA AUTO je izjavio: "Sa novom Škodom Scala počinjemo sa novim poglavljem u kompaktnoj klasi. Nova SCALA je potpuno novi model i ona postavlja nove standarde po pitanju tehnologije, sigurnosti i dizajna. Ubijeđeni smo da Škoda Scala ima šanse da postane vodeći model u segmentu."

Sa novom Scalom Škoda prezentira novi emocionalni dizajn eksterijera i unutrašnjosti. Češki proizvođač pravi veliki iskorak jer po prvi put u kompaktnoj klasi nudi opremu koja je bila dostupna isključivo u luksuznom segementu.

Na zadnjoj strani vozila premijerno će biti predstavljen centralno postavljeni "novi" ŠKODA natpis koji će zamijeniti dosadašnji ŠKODA logo.