Obilježavanje titule
12

Škoda proslavlja rally uspjeh posebnom edicijom Fabije

Klix.ba
Posebnom edicijom Fabije Škoda je odlučila proslaviti svoj rally uspjeh. Fabiju WRC 2 2017 Champion pokreće 1,4-litarski TSI motor sa 125 KS, a Škoda će je na nekoliko evropskih tržišta ponuditi u 1.300 primjeraka.

S obzirom na to da Škoda uz aktuelnu generaciju modela Fabia ne nudi RS verziju, najsnažniji model u ponudi sada je posebna brojčano ograničena edicija WRC 2 s kojom češka automobilska kompanija pod okriljem Volkswagena proslavlja svoju najuspješniju sezonu u reliju do sada, jer su trkaće Fabije stigle do titule u kategoriji WRC 2.

Uz adekvatne oznake edicije Fabiju WRC 2 izvana karakteriše bijela boja karoserije, crni krov i 17-inčne Savio aluminijske felge koje će se moći dobiti u jednoj od tri ponuđene boje (bijela, crna ili zelena).

Za pogon je odabran grupacijski 1,4-litarski četverocilindarski turbo benzinski motor koji raspolaže sa 125 KS, što je u kombinaciji s automatskim DSG mjenjačem dovoljno za ubrzanje od 0 do 100 km/h nakon 8,8 sekundi i maksimalnu brzinu od 203 km/h.

Pored čvršćeg ovjesa s kojim je podnica automobila bliže tlu u odnosu na standardne verzije, automobil je dobio unaprijeđen izduvni sistem, novi sportski upravljač i nova grijana sportska sjedišta. U standardnoj opremi su kamera za vožnju unazad, automatski klima-uređaj i navigacioni sistem.

Cijena još uvijek nije objavljena, a prvi bi primjerci do svojih kupaca trebali stići u februaru.