Na vrhu ponude
9

Škoda predstavila Kodiaq s najluksuznijim paketom opreme L&K

Piše: E. T.
Nakon modela Superb i Octavia, najluksuzniji paket opreme Laurin & Klement uskoro će biti dostupan i u kombinaciji sa Škodinim većim SUV-om Kodiaq.

Nazvan po osnivačima češke automobilske kompanije (Václav Laurin i Václav Klement), Škoda će paket opreme Laurin & Klement uskoro nuditi i uz svoj SUV model Kodiaq, a izvanredno opremljen automobil svoje će premijerno predstavljanje pred publikom imati na predstojećem Sajmu automobila u Ženevi gdje će Škoda premijerno predstaviti i decentno osvježenu Fabiju.

Standardno opremljen LED svjetlima, najluksuzniji Kodiaq dobio je i novu hromiranu masku hladnjaka, redizajniran zadnji odbojnik i 19-inčne aluminijske felge Sirius, a u Škodi nisu zaboravili ni adekvatne pločice s oznakom L&K paketa, koje su postavljene na prednjim blatobranima.

U kožom obloženoj prostranoj unutrašnjosti kupce očekuje mnogo standardne opreme, a udobnoj i ugodnoj atmosferi svakako doprinosi vrhunski audiosistem Canton i LED ambijentalno osvjetljenje.

Osnovni benzinski motor u ponudi za najluksuzniji Kodiaq je Volkswagenov 1,5-litarski TSI četverocilindraš sa 150 KS, a u međuvremenu pojačan dvolitarski turbobenzinac sada umjesto 180 nudi 190 KS.

Dizelska ponuda zasnovana je na poznatom dvolitarskom četverocilindarskom TDI motoru koji u slabijoj verziji nudi 150, a u snažnijoj 190 KS. Kodiaq L&K u kombinaciji sa snažnijom benzinskom i dizelskom opcijom standardno stiže s pogonom preko obje osovine koji je u slučaju slabije motorizovanih verzija opciona oprema.

Cijene najluksuznijeg Kodiaqa bit će poznate nakon ženevskog predstavljanja.