Novi paket
23

Škoda predstavila Karoq Sportline

Klix.ba
Nekoliko dana nakon predstavljanja modela Karoq Scout iz Škode stiže i verzija s paketom opreme Sportline s kojom kupci mogu računati na dvolitarski turbobenzinski motor sa 190 konjskih snaga.

Poznati grupacijski dvolitarski četverocilindarski TSI benzinski motor koji razvija 190 konjskih snaga Škoda će uz Karoq ponuditi isključivo u kombinaciji s novopredstavljenim paketom opreme Sportline, ali će se Karoq Sportline kupcima ponuditi i s ostalim motorima koji se već nude s postojećim paketima opreme.

Kupci koji ne insistiraju na najsnažnijem turbobenzincu Karoq Sportline moći će kupiti i u kombinaciji sa slabijim 1,5-litarskim četverocilindarskim TSI motorom (150 konjskih snaga), a za ljubitelje dizela tu je i dalje dvolitarski četverocilindarski TDI motor sa 150 i 190 konjskih snaga.

U zavisnosti od izbora motora ponuda mjenjača zasnovana je na ručnom 6-stepenom i automatskom 7-stepenom mjenjaču kojem asistiraju dva kvačila, a uz snažnije verzije stiže i pogon preko obje osovine.

Promjene na skladnoj karoseriji manjeg Škodinog SUV-a uključuju nove odbojnike, crne krovne nosače, crne detalje na karoseriji, dodatno zatamnjena stakla iza B nosača krova, adekvatne oznake i posebne 18-inčne aluminijske felge (uz mogućnost doplate za 19-inčni komplet).

Paket Sportline sa sobom također donosi tamne obloge unutrašnjosti, sportska prednja sjedišta, sportski upravljač i papučice od nehrđajućeg čelika, a kupcima se ostavlja mogućnost doplate za digitalnu instrumentnu tablu koja je posebno dizajnirana za verziju Sportline.

Škoda će Karoq Sportline i Karoq Scout publici premijerno predstaviti na oktobarskom Sajmu automobila u Parizu.