Svestran crossover
20

Škoda predstavila Karoq Scout s pogonom na sva četiri točka

Klix.ba
Prije više od 10 godina kompanija Škoda je predstavila prvi Scout model baziran na drugoj generaciji Octavije, tu je i Kodiaq Scout, a sada je proizvođač iz Mlade Boleslav dodao trećeg člana porodice, Karoq Scout.

Kao što je slučaj s prethodna dva modela, Karoq Scout izgleda robusnije zahvaljujući plastičnoj zaštiti karoserije, ali je najvažnije od svega to što je dobio standardni pogon na sva četiri točka. Kupcima je na raspolaganju Karoq Scout sa 1,5-litarskim TSI benzinskim motorom koji razvija 150 KS te sa 2,0-litarskim TDI motorom koji isporučuje 150 ili 190 KS. U ponudi mjenjača su šestostepeni manuelni i opcioni sedmostepeni automatski mjenjač s tim da je DSG mjenjač standardan ako odaberete snažniju dizelsku verziju 2,0-litarskog motora.

Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba

Kako bi se Karoq Scout razlikovao od ostalih verzija Karoqa, dobio je srebrene ukrase. Najsvestraniji član porodice kompaktnih crossovera dolazi sa 18-inčnim naplacima, ali su opciono dostupni i veći 19-inčni naplaci.

Prozori su zatamnjeni, a na blatobranima je oznaka Scout.

Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba

Unutrašnjost je smeđe boje, dok se na sjedištima nalazi natpis Scout, a Škoda nudi i papučice od nehrđajućeg čelika, LED ambijentalno osvjetljenje i potpuno digitalnu instrument tablu.

Škoda Karoq Scout će biti izložena na Sajmu automobila u Parizu u oktobru.

Vezani članci