|

Škoda predstavila Kamiq Monte Carlo, elegantni gradski crossover

Škoda predstavila Kamiq Monte Carlo, elegantni gradski crossover
18
D. B.
7.9.2019. u 09:21
8
komentara
18

dijeljenja
1/5
2/5
3/5
4/5
5/5
Nakon Scale Monte Carlo, kompanija Škoda je predstavila i Monte Carlo verziju svog malog gradskog crossovera Kamiq.
Dugo smo čekali da Yeti Monte Carlo dobije svoju direktnu zamjenu u modelu Kamiq koji kombinuje bogatu listu standardne opreme s nekoliko kozmetičkih izmjena eksterijera, a rezultat je flagship model.

Kamiq Monte Carlo je dobio full-LED prednja svjetla te sjajni crni ram oko rešetke hladnjaka. Sjajna crna boja je prisutna na prednjem braniku i bočnim retrovizora, a crni tretman su dobili krovni nosači i prakovi. Čak je i natpis Škoda na vratima prtljažnika sada crne boje, kao i oznaka Kamiq.

Nazad su full-LED svjetla, a model je dobio i panoramski krov, zatamnjene stražnje prozore, crni stražnji difuzor i speicijalne oznake. Škoda Kamiq Monte Carlo dolazi standardno s unikatnim 17-inčnim naplacima od legura, a oni koji plate nešto više mogu dobiti 18-inčni set.

Unutrašnjost subkompaktnog crossovera ima par sportskih sjedišta podesivih po visini, integrisane naslone za glavu i presvlake rezervisane za Monte Carlo opremu. Crveni šavovi prave kontrast u dominantno crnoj unutrašnjosti, a korišten je i za šivanje rupičace kože kojom su presvučeni upravljač i ručna kočnica te ručica mjenjača.

Kao i Scala Monte Carlo, Kamiq je dobio crveno LED ambijentalno osvjetljenje unutrašnjosti. Papučice imaju aluminijski izgled, nebo je crne boje, a tu su i hromirani ventilacijski otvori. Na pragovima je ispisano "Kamiq", a tu su i nove patosnice.

Kamiq Monte Carlo će biti prezentovan na Sajmu automobila u Frankfurtu, a prodaja počinje u posljednjem kvartalu godine.
Prijavi grešku


Komentari (8)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...