Novi detalji
30

Škoda otkrila kako izgleda unutrašnjost novog modela Scala

Klix.ba
Na kompjuterskom crtežu može se vidjeti dio unutrašnjosti novog Škodinog modela koji pored velikog centralno smještenog displeja multimedijalnog sistema krasi i digitalna instrumentna tabla.

Škoda će nasljednika modela Rapid/Rapid Spaceback premijerno predstaviti 6. decembra u Tel Avivu (Izrael), a među posljednjim zvaničnim fotografijama iz češke automobilske kompanije stigao je i kompjuterski crtež na kojem se može vidjeti kako će u Scali izgledati prostor ispred vozača i suvozača.

Škoda je svog 4,36 metara dugog predstavnika u C segmentu opremila 10,25-inčnom digitalnom instrumentnom tablom i centralno postavljenim 9,2-inčnim displejom preko kojeg će se upravljati multimedijalnim sistemom. Sve zajedno znatno je modernije i naprednije od rješenja koja su se nudila uz trovolumenski model Rapid i njegovu praktičniju dvovolumensku izvedenicu Rapid Spaceback.

Kupci koji se odluče za opcionu TFT instrumentnu tablu imat će mogućnost odabira između pet ponuđenih varijanti prikaza, a u Škodi naglašavaju da optimalno postavljen multimedijalni sistem spada među posljednje i najnaprednije sisteme koji se nude u okviru koncerna Volkswagen pod čijim je okriljem i češka automobilska kompanija.

Škoda će Scalu inicijalno nuditi u kombinaciji s pet grupacijskih TSI i TDI motora snage od 90 do 150 KS, a svi tehnički detalji bit će poznati nakon predstavljanja.