Uskoro predstavljanje
91

Škoda objavila teaser redizajniranog modela Superb

Klix.ba
Češki proizvođač automobila Škoda se polako priprema za dolazak osvježenog modela Superb te je tim povodom objavio teaser.

Teaser nagovještava da se radi o suptilnom osvježenju Škodinog flagship modela koji samo na prvi pogled izgleda gotovo identično kao i model koji je prisutan već četiri godine, ali promjena ipak ima.

To je vidljivo na prednjem dijelu vozila gdje se nalaze svjetla gotovo identičnog oblika kao i stari, međutim tu je sada full-LED tehnologija koja mijenja bi-xenon + LED dnevna svjetla odlazećeg modela. Čini se i da je rešetka hladnjaka nešto šira nego ranije jer njeni rubovi sada dolaze do svjetala.

Fanovi Škode će primjetiti i da je prednji branik blago modificiran kako bi se našlo mjesta za LED maglenke povezane hromiranom lajsnom jednake širine kao i branik.

Izgled stražnjek kraja zasad nije poznat, ali se zna da je kompanijin logo zamijenio natpis Škoda na prtljažniku. To smo već vidjeli na Kodiaqu GT koji se pojavio u Kini krajem prošle godine. Od tada ga je usvojio evropski Kamiq, kao i model Scala koji je zamijenio Rapid.

Iz Škode su obećali nova tehnička rješenja, a tek ćemo vidjeti šta to znači. Superb će postati prvi Škodin plug-in hibridni model, a elektrificirani pogon će naslijediti od obnovljenog Volkswagenovog Passata GTE.

Škoda će predstaviti obnovljeni Superb ovog mjeseca na događaju u Bratislavi.