Podgrijavanje atmosfere
93

Škoda objavila nove fotografije unutrašnjosti modela Scala

Klix.ba
Škoda će svog novog predstavnika u C segmentu predstaviti za sedam dana, a prije toga su pokazali kako izgleda unutrašnjost nasljednika modela Rapid / Rapid Spaceback.

Sedmicu dana prije svjetske premijere modela Scala kojim će češka automobilska kompanija pod okriljem Volkswagena zamijeniti dosadašnje modele Rapid i Rapid Spaceback, Škoda je objavila fotografije unutrašnjosti novog modela na kojima se može vidjeti priličan napredak u odnosu na modele koje će Scala naslijediti.

Na fotografijama je predstavljena unutrašnjost Scale s najboljim paketom opreme i opcionim DSG mjenjačem, a pored kvalitetnih obloga, dvozonskog automatskog klima-uređaja i 9,2-inčnog centralnog displeja za upravljanje multimedijalnim sistemom, vidi se i opciona digitalna instrumentna tabla.

Veliki display multimedijalnog sistema zaslužan je za ukidanje nekolicine konvencionalnih tastera. Mnogi elementi u kabini već su poznati iz drugih Škodinih modela, a jedan od zanimljivih detalja je zadržavanje konvencionalne ručice parkirne kočnice koja svoje mjesto u ovom slučaju nije ustupila trendovskom tasteru elektronske parkirne kočnice.

Škoda će Scalu premijerno predstaviti 6. decembra u Tel Avivu (Izrael), a njihov konkurent u Evropljanima dragom C segmentu u prodaji će biti od naredne godine.