Bundle of Snakes
9

Shelby American napravio Mustang Speedster koji razvija 825 KS

D. B.
Shelby American, kopanija koju je osnovao legendarni Carroll Shelby, i dalje čuva njegovo naslijeđe te pravi sjajne automobile.

Novi projekt kompanije je nazvan Bundle of Snakes te ga čine tri Mustanga, a obilježava 98. godišnjicu od Shelbyjevog rođenja. Stoga će biti proizvedeno po 98 primjeraka svakog od tri nova modela.

Prvi je Signature Edition paket za Shelby GT500, model koji je tuniran na više od 800 KS. Posjeduje karbonski poklopac motora s funkcionalnim ventilacijskim otvorima, kao i poboljšanji ovjes te manje promjene dizajna. Njegova cijena iznosi 104.900 dolara, a dio novca će dobiti Fondacija Carroll Shelby. Model dolazi s nekim značajnim modifikacijama napravljenim u saradnji s Fordom kako bi se osiguralo da mjenjač može podnijeti povećanje snage, a sve bez gubljenja fabričke garancije.

Shelby Super Snake razvija 825 KS zahvaljujući 5,0-litarskom V8 motoru s kompresorom te je dostupan s manuelnim ili automatskim mjenjačem, kao i u fastback i kabrioletskoj karoserijskoj izvedbi. Za ovaj model je potrebno izdvojiti 133.785 dolara.

Novi Speedster se nudi sa širokim body kitom, unikatnim dizajnom Penske ovjesom i bez stražnjeg sjedišta. Ovaj paket košta 4.995 dolara.

Standardni GT može također biti unaprijeđen pomenutim poklopcem motora, Ford Performance ovjesom, Boria izduvnim sistemom, 20-inčnim felgama i različitim stilskim detaljima. Cijena iznosi 62.310 dolara, ali je dostupan i S/C paket koji uključuje kompresor i 700 KS.

Garancija traje tri godine.