Noviteti
21

Samo za Evropljane: Ford pripremio dvije posebne edicije Mustanga

Piše: E. T.
Paralelno s predstavljanjem nove generacije popularnog modela Fiesta, Ford je za evropske kupce pripremio dvije specijalne edicije modela Mustang.

Iza naziva Black Shadow Edition i Blue Edition stižu dvije specijalne edicije aktuelnog Mustanga koje će Ford ponuditi isključivo kupcima na evropskom tržištu, a pored vizuelnih karakteristika obje edicije krase i kvalitetniji materijali s kojima je obložena unutrašnjost automobila.

Edicija Black Shadow bit će na raspolaganju samo uz Mustang GT koji pokreće 5-litarski V8 motor sa 440 KS, a Ford uz nju nudi četiri boje karoserije (bijela, žuta, crvena i plava). Među najuočljivije vanjske detalje s kojima se ova edicija razlikuje od standardnog Mustanga spadaju crne 19-inčne aluminijske felge, crni prepoznatljivi zaštitni znak "galopirajućeg ponija" i decentni crni detalji na bokovima karoserije i ispupčenju na dugom poklopcu motora.

Crna boja dominira i u kožom obloženoj unutrašnjosti automobila, a u dio bogate standardne opreme spada vrhunski ShakerPro audio-sistem sa 12 zvučnika, ali i posljednja generacija Fordovog multimedijalnog sistema SYNC3 s kojom se upravlja preko 8-inčnog displeja.

S opcijom Blue Edition u Fordu su na neki način željeli podsjetiti na svoju legendarnu plavu boju koja se na Mustangu prvi put pojavila 1969. godine. Pored snažnijeg Mustanga GT, Blue edicija će se nuditi i uz slabiji model koji pokreće 2,3-litarski četverocilindarski turbo-benzinski motor koji raspolaže sa 317 KS. Iz samog naziva edicije jasno je da kupce očekuje isključivo plava boja karoserije, ali i posebne 19-inčne felge. Nezaobilazne su i karakteristične crne uzdužne trake preko poklopca motora i krova karoserije.

Obje edicije u evropskim prodajnim salonima Forda pojavit će se do kraja godine.