Paralelni svijet
10

Rolls-Royceov impozantni Cullinan sada i u Black Badge izdanju

D. B.
Nakon Black Badge izdanja za modele Dawn, Wraith i Ghost, RR „veliko crnilo“ sada nudi i u kombinaciji sa svojim prvim SUV modelom Cullinan.

U čuvenoj britanskoj automobilskoj kompaniji pod okriljem BMW-a odlučili su da seriju Black Badge prošire s modelom Cullinan, a dominantna ručno nanesena crna boja svoje je mjesto pronašla i na nekolicini elementa impozantne karoserije koji su u slučaju Rolls-Royce automobila poslovično hromirani.

Black Badge Cullinan sa sobom donosi i novodizajnirane dvobojne 22-inčne felge ispod kojih se vide ogromne kočne čeljusti koje su u RR-u po prvi put obojili crvenom bojom, a tamna boja dominira i u prostranoj unutrašnjosti. Među posebno zanimljivim detaljima bez sumnje je obloga krova s projekcijom zvijezdama ukrašenog noćnog neba, a za zgodan kontrast u kabini brinu mnogobrojni detalji u žutoj boji.

S dominantnom crnom bojom stigle su i dodatne konjske snage, jer 5,34 metara dug i 2.660 kilograma težak Cullinan u ovom slučaju pokreće pojačan 6,75-litarski V12 biturbo motor koji (umjesto 571 KS i 850 Nm) posredstvom 8-stepenog automatskog mjenjača na obje osovine šalje 608 KS i 900 Nm najvećeg obrtnog momenta.

Cijena nije objavljena, ali nema sumnje da će biti veća od 315.550 eura koliko u RR-u traže za standardnu verziju.