Brutalna snaga
37

Rezvani Hercules 6x6 je nezaustavljivi monstrum sa 1.300 KS

D. B.
Rezvani Hercules 6x6 najsnažniji je kamionet sa šest točkova na svijetu.

Ovaj monstrum ispod haube krije 7,0-litarski V8 motor koji isporučuje 1.300 KS. To je više nego dvostruko veća snaga u odnosu na Mercedes G64 i Hennessey VelociRaptor. Pokreće ga tunirani Dodge Demon motor koji osim ogromnih 1.300 KS razvija i 1.341 Nm obrtnog momenta. Snaga se prenosi na svih šest točkova putem osmostepenog automatskog mjenjača.

Ukoliko vam je poznato ime, vjerovatno ste čuli za Rezvani Tank. Hercules je blago rečeno produžena verzija tog modela, koristi Jeepovu platformu i komponente unutrašnjosti, a ima treću osovinu i veliki prostor za teret.

"Rezvani Hercules 6x6 nije samo dizajniran da bude veće vozilo, nego i da ponudi savršen balans između brutalnog, mišićavog karaktera te udobnosti i praktičnosti jednog automobila za svakodnevnu vožnju", rekli su iz tima koji stoji iza ovog projekta.

Hercules je kao i Tank prošao Military Edition tretman zbog čega je otporan na metke, a sadrži i dodatke poput termalnih kamera, elektronskih šteka, zaštite podvozja od eksploziva, sirena, blinkera, gas maski i opreme protiv hipotermije.

Postoje i verzija sa V6 dizelskim motorom sa 260 KS, verzija s V6 benzincem koji razvija 285 KS te verzija s Hemi V8 motorom koja isporučuje 500 KS. U ponudi su tri vrste podešavanja Fox ovjesa, dva kočiona sistema i nekoliko opcija vitla s kukama. Također, u unutrašnjosti je moguće dobiti Nappa kožu.

Cijena osnovnog modela iznosi 225.000 dolara, dok najskuplji košta blizu 500.000 dolara.