Za ostanak u igri
32

Renault zategnuo bore na svom najvećem modelu Talisman

D. B.
Osvježavanjem svog najreprezentativnijeg modela koji se može dobiti u dvije karoserijske verzije u Renaultu očekuju da će i dalje ostati konkurentni u D segmentu.

Renaultov model iz D segmenta prošao je kroz tretman osvježavanja koji uključuje nove karoserijske detalje, novodizajnirane felge, dorađenu unutrašnjost i unaprijeđene sisteme za asistenciju vozaču.

Karoseriju Talismana sada krasi redizajnirana maska hladnjaka, više hromiranih detalja i nova grafika u kućištima zadnjih LED svjetala. Tu je i nekoliko novih boja, a redizajnirane su i felge koje se u zavisnosti od paketa opreme nude u rasponu prečnika od 17 do 19 inča. Kupcima se opciono sada nude i prednja Matrix LED svjetla s integrisanim pokazivačima pravca koja nude 50 posto bolje osvjetljenje ceste u odnosu na ranije rješenje.

Najveća novost u kabini odnosi se na uvođenje nove 10,2-inčne adaptivne digitalne instrumentne table koja je u standardnoj opremi od paketa Intens, a uz nove boje materijala za oblaganje vozač može računati i na nekolicinu unaprijeđenih sistema za asistenciju.

Redizajnirani Talisman pokreću poznati turbobenzinski i turbodizelski četverocilindarski motori. Elektrifikacije za sada nema. Osnovicu benzinske ponude čini 1,3-litarski motor koji razvija 160 KS i 270 Nm najvećeg obrtnog momenta, a tu je i znatno snažnija 1,8-litarska opcija sa 225 KS i 300 Nm. Oba motora kombinovana su s automatskim mjenjačem.

Za ljubitelje dizelskih pogonskih opcija tu je 1,7-litarski četverocilindarski motor koji se može dobiti sa dva nivoa snage (120 ili 150 KS), a snažniji dvolitarski turbodizelski četverocilindarski motor koji je kombinovan sa automatskim mjenjačem nudi se sa 160 i 200 KS.