Obnovljeni model
70

Redizajnirana Škoda Fabia stigla na tržište BiH

Klix.ba
Najpopularniji model i lider ovog automobilskog segmenta u Bosni i Hercegovini stigao je u redizajniranoj izvedbi sa nekoliko poboljšanja i savremenijim izgledom.

Redizajnirana Škoda Fabia dobila je novi izgled prednjeg i zadnjeg dijela, gdje je naprijed promijenjen izgled svjetala i prednje maske. U unutrašnjosti Fabia donosi osvježena instrument tablu, a dodane su ukrasne lajsne koje oplemenjuju enterijer nove Fabije. Ekran veličine 6,5-inča novog medija uređaja Swing plus ulijeva dašak premium ugođaja.

U ponudi motora su dva TSI benzinca i to 1.0 TSI sa 95 KS i 110 KS, te tri MPI benzinska motora 1.0 MPI od 60 KS i 75 KS i 1.6 MPI od 110 KS.

Po prvi put u modelu Fabia je moguće naručiti prednja i zadnja svjetla u LED izvedbi, kao i aluminijumske točkove veličine 18-inča.

Škoda Fabia se prvi put pojavila 1999. godine. Od tada je prodato više od 4 miliona primjeraka u cijelom svijetu. U Bosni i Hercegovini je prodato nevjerovatnih 18.000 komada što model Fabia čini apsolutnim liderom segmenta i najpopularnijim modelom u Škoda prodajnoj gami.