Noviteti
0

Redizajniran Mercedes CLS

FENA
Nakon četiri godine Mercedesov coupe s četvora vrata dobiva facelifting, ali i nove motore. Kako je originalna linija CLS-a iznimno pogođena, novi redizajnirani model predstavlja se tek s minimalnim preinakama.

Na prednjoj masci sada su samo dvije kromirane poprečne letvice, za razliku od četiri manje na originalnom modelu. Prednji kraj donosi i novo oblikovane usisnike zraka, jednako kao i nove retrovizore s LED diodama pokazivača smjera. Straga su nova svjetla, također s LED diodama te novi dizajn ispušnih cijevi.

Naravno, nova generacija donosi i izbor novih naplataka. U unutrašnjosti su, također, minimalne promjene. Nov je upravljač s tri kraka, instrumenti sada imaju bijelu podlogu, a tu je i nova generacija telematik sustava. Promjene glede agregata su ipak opsežnije. Kao novi bazni motor Mercedes sada nudi model CLS 280 s trolitrenim V6 snage 231 KS i 300 Nm (0-100=7.7s, 245 km/h).

Ostali motori nisu mijenjani, dok top model CLS 63 AMG sada ima i tiptronic mjenjač koji sam dodaje međugas prilikom mijenjanja u nižu brzinu.