Noviteti
0

Redizajniran Focus ST

Sarajevo-x.com
Nakon što je Ford nedavno obnovio cijelu gamu kompaktnog Focusa, na red je došao i najsnažniji pripadnik ST. Za razvoj 2008 Focusa ST bio je zadužen kućni tuner TeamRS, a lansiranje limitiranog broja primjeraka kreće već slijedećeg mjeseca u Velikoj Britaniji te nakon toga i u ostalim evropskim zemljama.

Najsnažniji Focus dostupan je s nizom opcija uključujući satelitsku navigaciju, glasovne komande, sistem kontrole pritiska u gumama, a i dalje je na raspolaganju u tri nivoa: ST, ST-2 i ST-3. Osnovni paket uključuje 18-inčne aluminijske felge, Recaro školjkasta sjedala, sportski upravljač i dugme za paljenje motora. ST-2 dodaje i Sony audio sistem, bi-xenon svjetla, stražnja LED svjetla i grijano vjetrobransko staklo, dok se u ST-3 može naći i CD player sa šest CD-a plus kožni interijer.

Pod prednjim poklopcem i dalje se krije 2,5-litreni Duratec motor snage 225 KS koji mu daje snagu do 100 km/h za 6,8 sekundi, maksimalna brzina je preko 240 km/h, a Focus ST radi krug na legendarnom Nürburgring Nordschleifeu za 8 minuta i 35 sekundi.