Noviteti
17

Range Rover Evoque Autobiography Dynamic sa 285 KS stiže u Ženevu

Klix.ba
Range Rover Evoque Autobiography Dynamic
Range Rover Evoque Autobiography Dynamic
Range Rover će na Sajmu automobila u Ženevi predstaviti Evoque Autobiography Dynamic.

Bit će to novi najsnažniji Evoque kojeg pokreće četverocilindrični 2,0-litarski benzinski motor sa turbopunjačem, a koji isporučuje 285 KS uz 400 Nm obrtnog momenta. To znači da je njegova snaga u odnosu na prethodnu konfiguraciju povećana za 45 KS i 60 Nm obrtnog momenta. Motor je uparen sa osmostepenim ZF automatskim mjenjačem.

Dok je pogon na sva četiri točka opcija za sve Evoque modele, u slučaju Autobiography Dynamica je standardan. Automobil ima i poboljšanu upravljivost, koja je osjetno preciznija. Dorađen je i ovjes.

Automobil je dobio i prednje diskove promjera 350 mm, zbog čega je moć zaustavljanja znatno veća. Novost je i Land Rover InControl Apps, koji podržava aplikacije za smartphone, a koje se prikazuju i kojima se upravlja putem Evoqueovog ekrana osjetljivog na dodir.

Što se tiče unutrašnjosti, presvučena je kožom, a moguće ju je dobiti u nekoliko različitih boja. Dostupna je i dynamic plus kožna unutrašnjost sa sportskim ili premium klimatiziranim sjedištima. Osvijetljeni su pragovi, a logo Autobiography se nalazi na naslonjačima za glavu.