Stiže u Ženevu
46

Prvim teaserom najavljen dolazak Audija A6 naredne godine

Klix.ba
Iz kompanije Audi je stigla zvanična potvrda da će nova generacija modela A6 biti predstavljena 2018. godine.

Audi je započeo teaser kampanju za novi A6 te je odabrao neobičan pristup. Pozvani su mladi talenti i snimatelji, koji su prezentovali svoju viziju automobila. U prvom teaseru Audi ne otkriva ništa, osim da će nova generacija "šestice" debitovati 2018. godine.

Kompanija je od učesnika projekta zatražila da se fokusiraju na tri ključne karakteristike koje najbolje opisuju A6, a to su digitalizacija, performanse i komfort. Sve informacije o projektu se mogu pronaći na specijalnoj internet-stranici.

To je u suštini sve što iz Audija trenutno žele reći o svom novom modelu A6. Poznato je da je baziran na MLB evo platformi te da će biti lakši, ali i veći u odnosu na odlazeći model. U ponudi će biti niz četverocilindričnih i šestocilindričnih dizelskih i benzinskih motora u zavisnosti od tržišta.

Predstavljanje novog Audija A6 se očekuje u martu na Sajmu automobila u Ženevi, a online premijera bi se mogla dogoditi nekoliko sedmica ranije. Prvo će se na tržištu pojaviti sedan, a nakon toga će uslijediti karavan te A6 Allroad.