Svježiji i privlačniji kompaktni Opel
0

FOTO / Prvi redizajn za Corsu D

Sarajevo-x.com
Nakon što je ove godine Opel promijenio skoro sve ispod Corsine površine kao što je podvozje, upravljački sistem i ponuda motora, od januara 2011. godine Opelov uspješni mali automobil dobiva i novi vanjski izgled. Redizajnirana Corsa imat će sportskiji, izražajniji izgled čime će postati nepogrešivo prepoznatljiva kao dio nove, dizajnerski osvježene Opelove porodice.

Ponudi će se pridružiti i nova Corsa ecoFLEX 1.3 CDTI snage 70 kW/ 95 KS standardno opremljena tehnologijom Start/Stop. Njezina trovratna verzija troši svega 3,5 litre dizela na 100 km te emituje samo 94 g/km CO2.

U Corsi će se prvi prvi put predstaviti novi multimedijski sisitem sa sedam zvučnika. Ovaj će svestrani sistem, nazvan "Touch & Connect", imati zaslon u boji dijagonale 5 inča osjetljiv na dodir, navigaciju kojom je kompletno pokriveno 28 zemalja, Bluetooth te priključke za iPod i USB. Sisitem "Touch & Connect" jednostavan je za korištenje, a uz pristupačnu cijenu nudi univerzalnu povezivost.

Nove, savremene boje i materijali nude se izvana i iznutra. Osim vrlo moderne ugljenosive nijanse, unutrašnjost također može dolaziti u izražajnijoj boji Tabasco Orange ili Steel Blue. U novoj paleti boja interijera također se nalaze nježna prljavobijela Guacamole, ugodna Grasshopper zelena i upadljiva Henna. Osim toga, hit ponuda Color Line s kojom dolaze posebne, sportske verzije sada je obogaćena novim opcionalnim paketom „Linea“ kojeg isitču dvije velike pruge koje se protežu cijelom dužinom karoserije te 17-inčni naplatci i vanjski retrovizori u istoj boji.

Najnovije pomlađivanje izgleda Corse temelji se u velikoj mjeri na njenom postojećem, vrlo uspješnom dizajnu. I dalje zadržava svoj pristupačan i simpatičan karakter, ali sada dolazi s robusnim i dinamičnim prednjim dijelom karakterističnim za Opelovu novu dizajnersku filozofiju.

Sportski izgled postignut je promjenom proporcija gornjih i donjih rešetki hladnjaka. Donja rešetka postala je šira i nešto viša pa vizualno proširuje automobil. Osim toga, na drugi pogled vidljivo je da je puno pažnje posvećeno mrežici rešetke koja je zamijenila dosadašnje vodoravne elemente. Također, Opelov logo integrisan je u novodizajniranu veću i pomno oblikovanu hromiranu lajsnu. Strogo oblikovan dizajn Opelovih "orlovskih očiju" integriran je u nova prednja svjetla zajedno s prepoznatljivim dnevnim svjetlima u obliku krila koja su prvi put viđena na Insigniji.

Unutrašnjost svjetala također je preoblikovana kako bi dobila izgled nalik briljantu koji pridonosi sportskom dojmu. Novost su i svjetla za maglu s integrisanim hromiranim motivom oštrice.

Novi izgled dodatno je naglašen sa šest novih modela aluminijskih naplataka, te velikom, redizajniranom Opelovom munjom na poklopcu prtljažnika.

Verzija OPC sa 192 KS i dalje je na samom vrhu ponude u Corsi, te je također redizajnirana kako bi bila usklađena s ostatkom ponude, pa su i ovdje promjene posebno vidljive kod novih prednjih svjetala i rešetke hladnjaka.