Velika očekivanja
9

Prvi Maseratijev hibridni model se očekuje 2020. godine

V. T.
Photo: maserati.com
Photo: maserati.com
Italijanska kompanija Maserati odlučila je u prodaju staviti hibride, plug-in hibridne električne automobile i električna vozila.

Maserati je na korak do velike promjene koju očekujemo kod svih automobilskih kompanija. GranTurismo model je dostigao puni životni ciklus i bit će zamijenjen novim, potpuno električnim automobilom. Iako nije poznato je li ovaj model sljedeći novitet iz Maseratija koji ćemo vidjeti, iz kompanije su otkrili da možemo očekivati hibride, plug-in hibridne električne automobile i električna vozila, piše Carbuzz.

Službenih potvrda o tome kada možemo očekivati prvi hibrid ili plug-in hibridni električni automobil (PHEV) nije bilo, ali prema Automotive News Europe, prvi model ove vrste stiže nam prije nego što smo očekivali – bit će predstavljen 21. aprila 2020. na Internacionalnoj automobilskoj izložbi u Pekingu.

Prema njihovim tvrdnjama, "izvor upoznat s planovima Maseratija" otkrio je ovaj detalj, ali nije razjasnio hoće li novi model biti hibrid ili PHEV i hoće li oni biti predstavljeni zajedno ili odvojeno. Osim toga, izvor nije otkrio detalje o Maseratijevom hibridnom sistemu, pa ne znamo koji motor će biti korišten u novom modelu.

Poslovni plan ove kompanije, prema službenom saopćenju, uključuje 10 novih ili unaprijeđenih modela koji će se pojaviti od ove do 2023. godine, pa su verzije modela Levante i Quattroporte vjerojatno već u izradi.

Ghibli će biti prvi Maseratijev model preinačen u električni, što iznenađuje s obzirom na svjetsku popularnost terenskih automobila. Njegovo ime tek se treba objaviti, a poslije njega pojavit će se novo terensko vozilo ove kompanije.

Nove verzije modela GranTurismo i GranCabrio bit će potpuno električne i također bi se trebale pojaviti ove godine.

Vezani članci