Noviteti
0

Prvi indijski superautomobil DC Avanti dobio ograničenu verziju sa 310 KS

Klix.ba
Kompanija DC Design je predstavila specijalnu verziju svog superautomobila DC Avanti koja donosi vizuelna poboljšanja, ali i poboljšanja performansi.

Radi se o prvom sportskom automobilu iz Indije koji je sada dostupan sa snažnijim motorom. Inžinjeri su unaprijedili Renaultov 2,0-litarski motor koji sada umjesto 250 KS razvija 310 KS. I dalje je uparen sa standardnim šestostepenim manuelnim mjenjačem, ali kupci mogu odabrati i opcioni šestostepeni automatizovani manuelni mjenjač.

Osim performansi, poboljšan je i vanjski izgled zahvaljujući body kitu agresivnijeg izgleda, koji uključuje prednji spliter od karbonskih vlakana, pragove i stražnji difuzor. Tu je i stražnji spojler od karbonskih vlakana.

Kompanija DV Design je poradila i na ovjesu, tako da je automobil spušten za 20 mm, tako rastojanje od tla sada iznosi 150 mm.

Sigurnosni kavez je dostupan u novim kombinacijama boja, mat sivoj i narandžastoj, sivoj i zelenoj, kao i bijeloj i plavoj. Fotografije unutrašnjosti nisu objavljene, no, iz DC Designa poručuju da su postavljena sportska sjedišta presvučena Alcantarom, kožom presvučeni upravljač i TFT instrument tabla sportskog izgleda.

DC Avanti 310 će se u prodaji naći u aprilu 2016. godine, a proizvodnja je ograničena na 31 automobil. Cijena će biti 65.876 dolara.