Noviteti
18

Procurile prve zvanične fotografije nove Ibize

Klix.ba
Na internetu su se pojavile prve fotografije i detalji potpuno nove SEAT-ove Ibize.

Iako će automobil biti predstavljen tek na Sajmu automobila u Ženevi, izgled nove Ibize je sada u potpunosti poznat. Fotografije je objavio poljski portal Motofilm, a one su dokaz da je novi SEAT-ov supermini usvojio karakteristike dizajna modela Leon, ali pritom zadržao ono što ga povezuje s prethodnom generacijom.

Na prvi pogled se primijete istaknutiji farovi trokutastog izgleda te prednji branik s većim otvorima za zrak. Možda i najveće promjene dogodile su se na bokovima, gdje su vidljiva dva nabora iznad prednjih i stražnjih točkova, a tu je i jaka prelomna linija u donjem dijelu vrata.

Promjene su prisutne i nazad, posebno kada je riječ o vratima prtljažnika i novim stražnjim svjetlima. U stražnji branik su integrisane dvije izduvne cijevi.

Uz fotografije su otkriveni i neki detalji, tako da će nova Ibiza dobiti trocilindrični turbo TSI benzinski motor u dvije varijante, 94 i 113 KS. U ponudi će biti i četverocilindrični TSI motor koji razvija 148 KS, kao 1,6-litarski TDI motori sa 79, 94 i 114 KS.

SEAT će večeras putem Facebooka održati live streaming događaja na kojem će vjerovatno i zvanično otkriti izgled svog novog modela.