Bh. premijera
1

Premijerom u Tuzli nova Ford Kuga i zvanično stigla u BiH

Klix.ba
Ford Store u Tuzli promovisao novitete koji su upravo stigli na bh. tržište i to prije svega novi SUV Ford Kuga, a istovremeno su predstavljeni i modeli Puma i Ranger Raptor koji su nešto ranije stigli na naše tržište.

"Pred Vama su zaista izvrsni Ford automobili. Gradski, porodični, luksuzni,snažni, sportski, ali i oni koji na terenu pomažu našim vatrogascima, bolničarima, prevoznicima, rudarima i oni koji čuvaju Vaš biznis.“ Istakla je Ermina Bavčić, Marketing manager kompanije Grand Automotive iz Sarajeva, generalnog uvoznika Ford automobila za BiH.

Promocije je upriličena u Ford prodajnom salonu u Tuzli za ograničen broj novinara i gostiju. S obzirom na to da u vrijeme pandemije nije bilo moguće organizovati premijeru sa većim brojem zvanica cjelokupna premijera imala je organizovanu i Live stream verziju koja je dostupna na zvaničnoj Facebook stranici kompanije Ford u BiH.

Kuga je Fordov najprodavaniji SUV u Evropi i najprodavaniji Ford model odmah izakompaktnih Fieste i Focusa. Kupci su tako u 2018. godini kupili 153.800 primjeraka Kuge, što je doprinijelo povećanju prodaje Ford SUV modela za više od više od 19 odsto. Od 2008. godine Ford je prodao više od 1 milion modela Kuga u Evropi.

Potpuno nova Ford Kuga nudi još intuitivniju udobnost i funkcije pomoći vozaču, održavajući vozača i putnike bolje povezanim u pokretu. Sofisticirane tehnologije uključuju ugrađeni modem FordPass Connect, tehnologije bežičnog punjenja i Fordov sistem za zabavu SYNC 3 uz 8-inčni centralni ekran osjetljiv na dodir.

Vrhunski B&O zvučni sistem proizvodi visokokvalitetni audio doživljaj, a tu je i nova 12,3-inčna LCD instrument tabla koja je informativnija, intuitivnija i lakša za čitanje.

Posebno je zanimljiva i ponuda motora za novu Ford Kugu, gdje je Ford održao svoje obećanje da će svi modeli od Focusa na više imati elektrificiranu opciju. Tako je potpuno nova Kuga prvi Ford koji je ponuđen s priključnim hibridnim, blagim hibridnim i potpuno hibridnim pogonskim sklopom tehnologija. Posebno je zanimljivo da je ovakva ponuda motora i pogonskih sklopova potpunoti dostupna i na našem tržištu.

U Bosni i Hercegovini tako je najpristupačnija Ford Kuga pogonjena 1,5-litarskim benzinskim motorom i uz bogati Titanium paket opreme košta 52.780 KM do registracije. Potpuno hibrinda Kuga sa 2,5 benzinskim i električnim motorom od 190 KS kod nas košta 64.968 KM, dok je najpristupačniji dizelski model dostupan od 56.084 KM.

Prilikom premijere iz Ford Store Remex istakli su i aktuelnu prodajnu akciju za Ford novitete koja podrazumijeva popuste od 2.000 do 4.000 konevrtibilnih maraka na sve modele vozila, dok posebna akcija za novu Ford Kugu ST Line X podrazumijeva popust od 8.000 KM u promotivnom periodu, kao poklon prvim kupcima ovog modela.

Ford Kuga, Puma i Ranger Raptor su nakon premijere dostupni i za probne vožnje koje se mogu zakazati u Ford Store-u u Sarajevu.

Vezani članci