Snažni SUV
25

Predstavljen Nissan Patrol Nismo sa 428 konjskih snaga

D. B.
Nissan je u septembru 2019. godine predstavio osvježeni Patrol, a tek sada je stigla snažnija Nismo verzija sa poboljšanim izgledom.

Patrol Nismo izgleda agresivnije u odnosu na standardni model zahvaljujući masivnijem body kitu i brojnim crvenim detaljima izvana i unutra.

SUV visokih performansi je dobio 22-inčne felge i LED maglenku/stop svjetlo slično onim na bolidu Formule 1, koje je integrisano u stražnji difuzor, a tu su i veliki završeci cijevi izduvnog sistema. Promijenjena je i prednja maska koja je dobila saćastu rešetku hladnjaka, a krasi je Nismo oznaka.

Ispod haube je isti 5,6-litarski atmosferski V8 motor koji razvija 428 konjskih snaga i 560 Nm obrtnog momenta, a koji je uparen sa sedmostepenim automatskim mjenjačem. To znači da motor isporučuje 28 KS više u odnosu na standardni V8 u Patrolu, dok je obrtni moment nepromijenjen. NIsmo je unaprijedio i ovjes pomoću Vilstein komponenti, a rezultat je oštrije upravljanje.

U unutrašnjosti su i dalje dva ekrana, ali SUV i dalje pokazuje znakove starenja uprkos tome što se radi o osvježenom modelu. Treba imati na umu da je šesta generacija (Y62) stigla na tržište prije oko 11 godina. Ipak, unutrašnjost je urađena u crnim i crvenim tonovima, krase je karbonski detalji te Alcantara. Za ozvučenje se brine Bose sound sistem sa 13 zvučnika, a podržani su Apple CarPlay i Android Auto sistemi. SUV je opremljen brojnim sigurnosnim sistemima.

Vezani članci