{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Predstavljen Nissan GT-R GT500

F
15.1.2008. u 13:37
0
0
Predstavljen Nissan GT-R GT500
0
Predstavljen Nissan GT-R GT500
Nissan GT-R GT500
Nissanov trkaći automobil GT-R, specifikacije GT500, koji će se ove godine takničiti u seriji Super GT, predstavljen je u Tokiju. Novo ruho u kojem je automobil predstavljen činit će osnovu vizualnog identiteta Nissanovih sportskih aktivnosti tokom ovogodišnje sezone.
S novim automobilom, izgrađenim na istom konceptu superautomobila visokih performansi poput Nissanova cestovnog GT-R-a, Nissan će nastupati u prvenstvu Super GT, jednom od najzahtjevnijih trkaćih takmičenja u klasi GT na svijetu.

[SLIKA]2[/SLIKA]Novi sportski dizajn plod je bliske saradnje Nissanovog dizajnerskog tima i Nisma, motorsportske kompanije u Nissanovu vlasništvu, te povratnih informacija od motorsportskih navijača učlanjenih u "Club Nismo". Prepoznatljiv dizajnerski motiv "poteza kistom", poznat iz trenutačnog modela trkaćeg automobila Fairlady Z, prenijet je u izgled novog trkaćeg GT-R-a kako bi ga Nissanovi navijači diljem svijeta mogli smjesta prihvatiti.

Novi "potez kistom" teče od stražnjeg kraja prema prednjem u jarkocrvenoj i crnoj boji – crvena simbolizira strast za trkama, a crna označava visoke performanse novog Nissana GT-R. Daljnje pojedinosti o Nissanu GT-R GT500, uključujući tehničke podatke, kao i sve Nissanove motorsportske aktivnosti u nadolazećoj sezoni, bit će objavljene 31. siječnja.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Kupio/la bih električni automobil:
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: