Noviteti
32

Predstavljen Mercedes-Benz C450 AMG Sport sa 362 KS

Klix.ba
Nakon prošlomjesečne najave, kompanija Mercedes-Benz je predstavila C450 AMG Sport na Sjevernoameričkom međunarodnom sajmu automobila u Detroitu.

Novi model je svoje mjesto pronašao ispod modela C63 AMG, a pokreće ga 3,0-litarski twin-turbo V6 motor sa povećanim turbo pritiskom. Motor isporučuje 362 KS uz 517 Nm obrtnog momenta.

Snaga se prenosi na 4MATIC pogon na sva četiri točka putem poboljšanog 7G-TRONIC sedmostepenog automatskog mjenjača. Sedan od 0 do 100 km/h ubrzava za 4,9 sekundi, dok je karavan sporiji za 0,1 sekundu. Obje karoserijske izvedbe imaju elektronski ograničenu maksimalnu brzinu od 250 km/h.

Modeli C450 su naslijedili neke karakteristike od najsnažnijeg modela C63, kao što su prilagodljivi amortizeri, nosač prednje osovine i kruće opruge. Osim toga, automobil je dobio nove nosive zglobove, dodatni negativni nagib i poboljšane elemente upravljačkog sistema.

Mercedes-Benz C450 AMG Sport je opremljen 18-inčnim naplacima od legura sa gumama dimenzija 224/45 naprijed i 245/40 nazad. Zaustavnu moć omogućavaju čelični diskovi promjera 360 mm naprijed i 320 mm nazad sa sivim kočionim kliještima.

Vizuelne promjene su ograničene, vidljive su na prednjem braniku koji ima veće otvore za hlađenje. Tu su crni retrovizori, hromirana rešetka hladnjaka, tamni hromirani završeci izduvnih cijevi i suptilni spojler na vratima prtljažnika.

Promjene u unutrašnjosti su minimalne, ali treba spomenuti upravljač sa ravnim donjim dijelom, crvene sigurnosne pojaseve, sportska sjedišta, crveni konac, papučice od legura i druge manje promjene.

Prodaja modela C450 AMG Sport se očekuje u narednim mjesecima.