Debituje u New Yorku
22

Pozivnica otkrila izgled Porschea 911 Speedster

Klix.ba
Legendarni Porsche Speedster se vraća, a pozivnica za ekskluzivne kupce je otkrila njegov izgled.

Speedster će biti predstavljen naredne sedmice na Sajmu automobila u New Yorku, a dolazi s novom platformom i svježim dizajnom. Međutim, prije toga je otkriven zahvaljujući pozivnici koju su dobili ekskluzivni kupci.

Anonimni izvor je magazinu Carbuzz poslao tamnu brošuru na kojoj je prikazan novi 911 Speedster fotografisan u studiju koji Porsche Exclusive redovno koristi za promotivna fotografisanja. U istom studiju su fotografisani 911 Coupe i Cabrio, kao i Panamera GTS i Macan S.

Pozivnica važi za humanitarnu koktel zabavu zakazanu za 18. april u New Yorku, a obećano je predstavljanje novog 911 Speedstera. Drugih detalja je malo.

Pomenuti model se pojavio u javnosti na nekoliko špijunskih fotografija, a trebao bi ga pokretati snažan motor. Koncept je koristio 4,0-litarski motor sa 494 KS iz modela GT3, no zasad nije poznato da li će se baš ovaj motor naći i u produkcijskom modelu.

Nakon debija u New Yorku prodaja modela 911 Speedster će početi nešto kasnije ove godine. Cijena još uvijek nije poznata, ali se zna da će biti proizvedeno samo 1.948 primjeraka.