Vantage kao Roadster
0

Posebna serija iz Aston Martina

Sarajevo-x.com
Nakon što je ovog ljeta Aston Martin predstavio prestižnu verziju svog modela Vantage, sada je na isti način pripremio i najavio N420 verziju Vantagea u roadster karoserijskom obliku.

Kao što i samo ime ove prestižne edicije daje naslutiti, Vantage Roadster N420 dobio je isti 4,7-litarski motor koji proizvodi moćnih 420 KS, a što je sasvim dovoljno za vrhunske performanse i ubrzanje od 0 do 100 km/h u trajanju od samo 4,5 sekundi.

Ono što je jednako važno, uz dodatnu snagu, Vantage Roadster u N420 verziji se ističe i znatno lakšom karoserijom, a što je postignuto prije svega obilnom upotrebom karbonskih vlakana. Također, od ostalih modela N420 će se isticati i posebnim detaljima kao što je difuzor zraka ispod zadnjeg odbojnika, ali i prednji spojler te umeci od karobnskih vlakana na bočnim otovorima za ventilaciju.

U unutrašnjosti vozač i putnik će uživati u dinamičnoj vožnji zahvaljujući novim školjkastim sjedištima, a ukupni utisak vanjskog izgleda istaknut je aerodinamičkim dodacima na bokovima, ali i crnom maskom te upečatljivim naplacima koje se ističu kombinacijom poliranih krakova i unutrašnjeg dijela koji je lakiran u crnu boju.

Unutrašnjost je uz posebna sjedišta dobila i takozvani iridium paket, što znači da su skupi materijali i koža dodatno istaknuti kontrastnim bijelim šavovima, a uz grafitne podloge instrumenata ugođaj podiže i kombinacija alcantare sa glatkom kožom.

U ovoj verziji i ovjes je dodatno poboljšan Sport pack opcijom koja sadrži kruće opruge i deblje stabilizatore, dok je cjelokupni utisak odlično zaokružen vrhunskim izduvnim sistemom sa upečatljivim „Graphitic“ izduvnim cijevima.

Isporuke Aston Martina V8 Vantage N420 u kupeovskom obliku već su počele rokom avgusta, dok se očekuje da će i Roadster biti odmah dostupan. Očekivano, i cijena Roadstera u ovoj ekskluzivnoj verziji će biti nešto viša od 96.955 funti, koliko košta kupe.