Novi paket
2

Porsche za 911 Carrera S nudi opciju koja "miriše" na 911 GTS

Klix.ba
Za kupce aktuelnog modela 911 Carrera (4)S Porsche je pripremio opcioni paket poboljšanja s kojim stiže više konjskih snaga, bolje kočnice, novi izduvni sistem...

Najzanimljiviji dio Porscheovog najnovijeg opcionog "Powerkit" paketa za aktuelnu Carreru, bez obzira na odabranu karoserijsku verziju i vrstu pogona, zasigurno je dodatnih 30 konjskih snaga, pa trolitarski 6-cilindarski boxer motor koji je opremljen kapacitetnijim turbo-punjačima i rekalibriranom centralnom upravljačkom jedinicom u ovom slučaju raspolaže sa 450 KS, što ga stavlja rame uz rame s motorom koji pokreće nedavno predstavljen model 911 Carrera GTS.

S dodatnim konjskim snagama stigli su adaptivni nosači motora, kočnice s boljim hlađenjem i otvoreniji izduvni sistem. Porsche je spreman da spomenute komponente ponudi i vlasnicima koji su već kupili standardnu Carreru, a jedini preduslov je da su uz svoj 911 odabrali Sport Chrono paket.

Pored elemenata koji direktno utiču na upravljivost i ukupne performanse automobila, dio priče čini nekoliko novih boja karoserije i boja u unutrašnjosti, ali i unaprijeđen multimedijalni sistem. Cijena paketa iznosi malo manje od 12.000 eura, a cijena naknadne ugradnje još nije objavljena.