Uz osnovni motor
9

Porsche predstavio posebno izdanje modela Boxster i Cayman

E. L.
Porscheov dvojac iz Serije 718 od naredne godine kupcima će biti dostupan i u novom posebnom izdanju koje se krije iza naziva Style Edition.

Porsche je za osnovicu posljednjeg u nizu ovogodišnjih posebnih izdanja odabrao svoj popularni dvojac Boxster/Cayman koji pokreće centralno smješten motor, a kupci koji se odluče za Cabrio ili Coupé u izdanju Style Edition moći će da računaju na nekoliko elemenata s kojima se okretni dvosjedi razlikuju od standardnih verzija.

Obje karoserijske opcije postavljene su na felgama koje je Porsche premijerno predstavio na modelu 718 Spyder, a među zanimljivim detaljima je i jedna od ponuđenih boja karoserije (Ruby Star Neo) kojom Porsche podsjeća na boju koja se svojevremeno nudila uz model 911 Carrera RS iz Serije 964.

U Stuttgartu nisu škrtarili, pa izdanje Style Edition sa sobom donosi mnogo standardne opreme među kojom su i adaptivna bi-xenon svjetla (PDLS), dvozonski klima-uređaj, grijana sjedišta, senzori za pomoć prilikom parkiranja...

Iza naslona sjedišta u Style Edition priči krije se dvolitarski četverocilindarski turbobenzinski boxer motor koji razvija 300 konjskih snaga i 380 Nm najvećeg obrtnog momenta za čiju je distribuciju na zadnju osovinu zadužen ručni 6-stepeni mjenjač. U opciji je i 7-stepeni automatski PDK mjenjač.

Bez treće papučice i s opcionim paketom Sport Chrono, obje karoserijske verzije od 0 do 100 km/h stižu za 4,7 sekundi, a najveća brzina iznosi 275 km/h.