Atraktivni i snažni
17

Porsche predstavio 718 Boxster GTS i Cayman GTS za 2018. godinu

Klix.ba
Kompanija Porsche je predstavila modele 718 Boxster GTS i Cayman GTS za 2018. godinu.

Novi modeli nude pobošljanja izgleda i performansi te imaju dodatnih 15 KS. Za povećanje snage je zaslužan novi usis, kao i poboljšanji turbopunjač, tako da GTS sada razvija 365 KS.

Porscheov šestostepeni manuelni mjenjač je standardan, dok je opciono moguće dobiti sedmostepeni PDK mjenjač. Oba GTS-a sada od 0 do 100 km/h ubrzavaju za nešto manje od četiri sekunde, a njihova maksimalna brzina iznosi 290 km/h.

Performanse su poboljšane i Porscheovim aktivnim ovjesom i sistemom ciljanog usmjeravanja (vektoriranja) obrtnog momenta s mehaničkim stražnjim diferencijalom.

Automobili se mogu pohvaliti i nešto ljepšim izgledom. Prednja maska sportskog izgleda i zatamnjeni prednji svjetlosni sklopovi doprinose tome, kao i stražnji dio urađen u sličnom duhu. Tu su crni završeci izduvnih cijevi, a automobil je dobio i 20-inčne naplatke. Naravno, crni znakovi su prisutni na nekoliko mjesta.

Centralno postavljeni pokazivač brzine je dio Spor Chrono paketa koji je standardna oprema. Sjedišta su djelomično presvučena Alcantarom, kao i centralni naslonjač za ruku, rukohvati na vratima i upravljač. Na naslonjačima za glavu je logo GTS-a.

Porsche Cayman GTS košta najmanje 67.379 eura, dok će za 718 Boxster GTS biti potrebno izdvojiti 69.200 eura i više.

Narudžbe Porsche već prima, a prve isporuke se očekuju u martu 2018. godine.