Kućni tuning
16

Porsche Exclusive predstavio malo drugačiji 718 Spyder

E.L.
U Porscheovom odjelu u kojem su zaduženi za ispunjavanje različitih želja kupaca ovaj put su se pozabavili nedavno predstavljenim modelom 718 Spyder.

Na vrhu ponude Porscheovih odličnih dvosjeda s centralno postavljenim motorom odnedavno su modeli 718 Cayman GT4 i 718 Spyder, a glavna novost je da spomenuti dvojac iz Serije 718 pokreće novi 4-litarski atmosferski boxer motor sa šest cilindara.

I dok većina misli da se na malom Spyderu zapravo i nema šta dorađivati, u "umjetničkom odjelu" Porsche Exclusive Manufaktur za kupce koji uvijek žele više i spremni su to i platiti pripremili su nekoliko detalja kojima se 718 Spyder odvaja od standardne verzije.

U PEM-u su u ovom slučaju, pored posebne plave boje karoserije, Spyder "počastili" naglašeno zatamnjenim kućištima svjetala, crnim ručkama za otvaranje vrata i mat crnim felgama. Mali, ali zgodni detalji su marker na upravljaču i kožna obloga ključa.

Nije objavljeno koliko će spomenuti elementi utjecati na povećanje osnovne cijene sjajnog Spydera (93.350 eura u Njemačkoj) čiji ručni 6-stepeni mjenjač na zadnju osovinu šalje 420 KS i 420 Nm najvećeg obrtnog momenta, što je dovoljno za ubrzanje od 0 do 100 km/h za 4,4 sekunde i maksimalnu brzinu 301 km/h.