Testiran u Nürburgringu
0

Pojavile se prve fotografije nove verzije Audija R8

Sarajevo-x.com
Pojavile su se prve, špijunske, fotografije GT3 verzije Audijevog superautomobila R8 V10. Audi R8 V10 GT3 trkaći auto špijuniran je tokom testiranja u i oko Nürburgringa u Njemačkoj.

Audi zapravo želi napraviti suparnika Porscheu 911 GT3. Posljednje fotografije govore u prilog pričama da kompanija razmišlja o serijskoj proizvodnji ovog automobila, nakon što ih je prošle godine napravljeno manje od 30.

No, Armin Kappler iz kompanije Audi prije mjesec je magazinu Autocar rekao kako odluka o tome još nije donesena. Ipak, dodao je, ako dobiju zeleno svjetlo za serijsku proizvodnju, Audi neće odstupiti od planova da ova auta prodaje svakih godinu ili dvije, kao što to radi Porsche sa 911 (GT3, GT2) ili Lamborghini sa Gallardom (Balboni, Superleggera).

U Audiju, kako je rekao, smatraju da će R8 koji se pojavio 2006. imati vijek od sedam do osam godina, kao i drugi njihovi automobili.

Fotografije pokazuju da sportski R8 GT3 ima veliko stražnje krilo, kao i velike ispušne cijevi i novi stražnji difuzor. Stražnji kraj vozila je preoblikovan zbog uključivanja usisavača zraka s obje strane.

A, dva mala krila pričvršćena na prednji odbojnik zbog povećanja aerodinamičnosti daju mu "mišićaviji" izgled.