Noviteti
0

Pojavile se prve fotografije Nissana GT-R Nismo

Klix.ba
Na internetu su se dan prije zvanične premijere pojavile prve fotografije Nissana GT-R, čija poboljšanja potpisuje Nissanov sportski odjel Nismo.

U odnosu na izvornih 545 KS i 627 Nm obrtnog momenta, snaga 3,8-litarskog biturbo V6 motora povećana je na 595 KS, a vrijednost obrtnog momenta iznosi 650 Nm.

Dodatne performanse stigle su korištenjem drugačijeg usisnog i izduvnog sistema te modifikovanim vremenom paljenja smjese, a tu su i kapacitetniji turbo kompresori, koji za osnovicu koriste one koji se mogu vidjeti na trkaćem modelu GT-R klase GT3.

U Nissanu kažu da bi motor bez problema mogao isporučivati još više konjskih snaga, ali od toga se odustalo zbog rizika kojem bi bio izložen mjenjač.

Nissan GT-R Nismo postavljen je na 20-inčnim felgama na kojima su gume Dunlop SP Sport Maxx GT 600 DSST dimenzija 255/40. Uz opcioni paket za stazu, automobil je krajem septembra krug na Nürburgringu "zatvorio" za 7:08.69, a iza upravljača je bio Michael Krumm, bivši prvak u klasi FIA GT1. Opcioni kit sadrži nanovo podešenu šasiju, podesiv ovjes sa Öhlins amortizerima i nekolicinu karbonskih karoserijskih komponenti, čime je težina automobila smanjena za 64,8 kilograma.

Sve zajedno trebalo bi koštati blizu 148.000 eura.