Uoči premijere
11

Pojavile se nove fotografije Suzuki Swift Sporta

Klix.ba
Uoči premijernog predstavljanja na Sajmu automobila u Frankfurtu, na internetu su se pojavile prve fotografije najsnažnijeg Swifta nove generacije.

Nakon što je Suzuki ranije predstavio novu generaciju svog popularnog modela Swift, novo "odijelo" dobila je i najsnažnija verzija Sport kojom Suzuki kupcima već godinama nudi zabavan, privlačan i prilično jeftin ulazak u svijet sportskih automobila.

Suzuki će treću generaciju modela Swift Sport premijerno predstaviti 12. septembra na Sajmu automobila u Frankfurtu, a prema svemu sudeći dosadašnji atmosferski 1,6-litarski četverocilindarski motor (136 KS) ustupit će mjesto manjoj 1,4-litarskoj opciji koja će uz asistiranje turbo-punjača vozaču nuditi (najmanje) 140 KS. Suzuki spomenuti motor već nudi u kombinaciji s najsnažnijom Vitarom.

Na fotografijama se može vidjeti da je Swift Sport, u odnosu na slabije modele, dobio redizajnirane odbojnike, novu masku hladnjaka, zadnji difuzor zraka i novodizajnirane felge, a tu su i dvostruki završeci izduvnog sistema. Uz adekvatnu instrumentnu tablu stići će i sportska sjedišta. Prijenos snage na prednju osovinu vršit će se preko ručnog 6-stepenog mjenjača.

Više detalja o najsnažnijem Swiftu bit će poznato nakon premijernog predstavljanja.